Bo kvar-försäkring

I samband med flytten till villa ansökte vi båda om en s.k. bo kvar-försäkring som betalar av halva låneskulden ifall någon av oss dör eller blir arbetslös mm.
För att försäkra oss för ett så högt belopp var vi tvungna att fylla i en fullständig hälsodeklaration.
I den skrev jag att jag uppsöt läkare på vårdcentral p.g.a illamående en längre tid och att detta var avslutat eftersom inga fel hittades på mig.
Nu har Patriks ansökan gått igenom, men när jag ringde för att kolla min visar det sig att Folksam skickat tre brev till vårdcentralen för att begära ut mina journaler utan att få ett enda papper.

När jag börjar nysta i allt detta visar det sig att vårdcentralen inte längre finns utan gått ihop med någon annan vårdcentral och uppenbarligen får de inte post från sin gamla adress längre.
En knapp timme och fem samtal senare fick jag dock adressen till riskbedömningsgruppen och faxnumret till vårdcentralen där mina journaler nu finns.
Så jag har precis faxat och bett dem skicka min journal omgående så att ärendet kan bli färdigbehandlat och min försäkring träda i kraft.

Detta besöket gjorde jag för ca 4-5 år sedan och efter det har jag endast vi nåt tillfälle uppsökt Axessakuten då jag behövt hostmedicin vid förklyning eller liknande. Hur 17 skall jag kunna veta att den vårdcentralen är nedlagd?
Och eftersom jag inte hade skrivit med fullständig adress till Folksam så måste de ju på något sätt sökt vårdcentralens adress och ändå fått fram den gamla.
Verkar ju jäkligt seriöst.

Hoppas nu att jag kan få den där försäkringen godkänd innan april är slut i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback