Planering.

Vi gjorde ju om vårt förråd förra våren.
Det blev kanonbra.
Meningen var att vi även skulle fixa pannrummet nu under vintern efter att vedpannan försvann och det inte skulle bli mer sot, men vi har inte fått tummarna ur ännu.
Men nu har vi stått där nere och tittat lite på vad vi skall göra.
Själva grunden är väl det som tar tid. Taket skall slipas av lite på vssa ställen och målas om i vitt, sedan skall de två fasta träinredningarna målas vita och betonggolvet skall slipas och målas med grå betongfärg.
Och så skall det på en liten metalltröskel mellan tvättstugan och pannrummet.
Men innan vi kan börja måla måste vi tvätta av ett par gånger. Hela rummet är brunt av all träsot som pyrt in under flera år.
Så allt det vita är brunt.

När vi väl är klara med målning har vi bestämt oss för att fixa en liten pysselhöra till mig med ett bord och ovanför flera hyllplan. Den understa hyllplanet kommer bli försett med någon form av lampa, så tar belysningen inget av bordsytan.
De andra hyllplanen kommer bli till förvaring för både pyssel och annat.
På motsatta väggen kommer vi sätta sparringskenor och hyllplan för att förvara basvaror, eftersom skafferiet i köket med all sannorlikhet kommer att ryka till förmån för ny kyl och frys.

Vi skall väl titta ut någon helg i vår när det är nån extra dag ledigt från jobbet och köra järnet så man bli klar på ett par dagar, så är det gjort sedan.
Och efter det finns det flera grejer jag skulle vilja fixa här hemma. T.ex tapetsera om i vardagsrummet där det nu finsn fula sprickor i den befintliga tapeten. Kanske måla fondvägg i gästrummet och eventuellt tapetsera om väggarna i hallen på ovanvåningen.
Men vi har ju flera år på oss =)

Kommentarer
Postat av: Åsa

ÅHH vad skoj, det är härligt att planera renovering, är så kul att skissa ner det, välja material färg etc och sedan se arbetet förvandlas till det man skissat på i första stadiet. KUL!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback