Midsommar på Singö

I år var det andra året i rad som vi firade midsommar på Singö.
Denna ö ligger i norra Roslagens skärgård en bit utanför Grisslehamn där man bl.a. kan ta färja över till Åland.
En riktig idyll med sjöbodar längs kuststräckan osv...
Totalt var det vårt tredje besök där ute och alla har varit väldigt trevliga.
 
Vi startade vår resa på torsdagsmorgonen klockan tio efter att alla tre fått ordentligt med frukost.
Första pausen kom nog ca två timmar senare då Oliver vaknat, lekt och sedan blivit otröstlig av att sitta i babyskyddet i bilen.
Var lite tricky att amma på rastplatsen eftersom den unge herrn är mycket lättdistraherad för tillfället och gärna ville titta på ALLA bilar som körde förbi...
Till slut fortsatte vi i alla fall vår färd och nästa stopp blev nånstans kring Laxå på en fin rastplats vid en sjö.
Det blev ett längre stopp där vi strosade runt lite och gungade i en alltför trång gunga, mammans rumpa är inte lika nätt som den en gång varit, ha ha.
     
   
 
Längre fram hade vi lite kontakt med Åsa som gav oss info om att de nog skulle bli rätt sena ut till Singö med tanke på den Stockholmska semestertrafiken, så vi lade om vår plan så att vi stannade i Älmsta och åt middag på Zorbas. Där åt vi första gången vi var på Singö när vi körde hoj och tyckte deras grekmat var god, så vi körde ett säkert kort helt enkelt.
Maten var god även denna gång och vi satt ute i trädgårdsmöbler bland en massa blomster samt en stor pratande papegoja. Oliver jollrade glatt där han låg på sin filt på soffan och fick sträcka ut sig efter att ha suttit länge i bilen.
   
 
Efter ytterligare en halvtimme i bilen var vi äntligen framme. Vi kom t.o.m. före värdparet, men det gjorde inget för de hade sett till att fixa fram nyckel till oss.
Vi gjorde oss hemmastadda och packade in alla saker från bilen. Oliver fick kvällsmat och nattades i resesängen vilket gick över förväntan, sedan kom Åsa, Jonas och vovvarna.
Blev lite skitsnack och uppdateringar om vad som hänt sedan sist innan det var dags att krypa till kojs.
 
Midsommarafton blev en riktigt solig och fin dag för vår del. Verkar som om vi haft tur jämfört med de flesta andra runtom i landet =)
Strax före lunch dök även Ola, Annika och barnen in och sedan åt vi gemensam midsommarlunch innan vi gick upp till kyrkan där vi även i år missade dans kring stången ha ha. Det är nog inte meningen att vi skall vara med på den grejen helt enkelt??!!
På väg tillbaks till stugan tog vi en sväng om Jonas föräldrar och fick kanongod jordgubbstårta.
Oliver gillar inte vagnen så mycket nu när han helst vill sitta/stå upp så han kan se vad som händer runtomkring, så jag bar honom i babybjörnen, där han till slut somnade gott under en sjal som solskydd.
     
   
 
Det blev lite fotbollsspel med Lennie för min del innan middagen. Kanske tur det för utöver det och en långpromenad dagen efter blev det inte så mycket motion med tanke på all mat vi knödde i oss.
Middagen bestod av grillad oxfilé, grönsaker, sallad, potatis och bea. Svingött kan man väl sammanfatta det hela. Till efterrätt fick vi jordgubbar och glass. Jag åt så jag fick ont i magen - surprise!!
Kvällen avslutades sedan med lite frågespel om hårdrockstrivia. Alla var inte lika engagerade kan man väl säga, men Patrik och Jonas fick i alla fall vinna varsin gång under slutduellen som skedde efter att jag gått och lagt mig.
 
 
På lördagen regnade det.
Men för att få Oliver att sova mer än en kvart så gav vi oss iväg på långpromenad efter frukost.
Vi gick halvvägs över till andra sidan ön och tillbaks igen. Tror vi var borta ca en timme.
Då var det dags för lunch, resterna från midsommarlunchen, lika gott denna gången, men intogs nu inomhus p.g.a regnet.
Sedan åkte alla tjejer till Grisslehamn för att shoppa lite på Edblads.
De har ett villavillerkullehus, många etager och små rum huller om buller, precis vid färjelägret i Grisslehamn.
Taxfree är det som säljs där och de har både märkeskläder samt smycket och lite heminredning och nu hade de dessutom REA.
Jag köpte ett set med plastformar för att göra egen isglass samt ett fint halsband med hjärtberlock som var på halva priset.
 
 
Kvällens middag bestod av grillade scampispett, grönsaker, potatissallad och aioli.
Mycket gott det med! Jag stod för efterrätt som blev rabarberpaj med rabarber hemifrån samt glass, den blev också uppskattad och var en riktig sockerbomb med en hel liten rulle mandelmassa i.
Efter det var det ganska avslaget eftersom alla var trötta. En tittade på fotboll, en pillade med datorn, en kände sig krasslig och lade sig osv... så det blev en tidig sista kväll.
Kanske lika bra det med tanke på att parvelman vaknade tidigt på söndagsmorgonen och inte riktigt hade ro att somna om i vår säng.
Så det var lika bra att börja packa ihop oss.
 
Vid nio ungefär började vi rulla mot Hellvängen igen i regnet.
Oliver sov de första två timmarna, så första stoppet blev ganska sent.
Lunch stannade vi och åt på IKEA i Västerås. Perfekt med lunch på IKEA, hyfsad mat och mycket billigt.
Oliver fick dessutom en fruktmosburk med sig hem att äta vid senare tillfälle. De bjöd på det då man köpte varmrätt som vuxen och hade barn under 2 år med sig.
Sedan fick vi göra en hel del småstopp på vägen hem eftersom O tyckte det var tråkigt att sitta i bilen.
Vi stannade till lite längre vid Lyrestad och gick en bit för att se Göta Kanal.
Så himla fint var det där!
 
 
Till slut var vi i alla fall hemma och vid halv åtta sov Oliver gott i sin säng.
Det var lite kul att observera honom när vi kom hem då han blev väldigt glad och kände igen sig som hemma.
Det räckte med att man tittade på honom och log för att hela hans ansikte skulle spricka upp i ett jätteleende.
Borta bra, men hemma bäst med andra ord =)
 
Summering av första trippen med baby är ändå att det gick väldigt smidigt och var inte speciellt mycket gnäll från lillen. Grötpurén på burk han fick istället för den vi blandar med pulver och vatten var ingen höjdare, inte heller maten han fick på burk, så han åt inte med riktigt lika god aptit som vi är vana vid.
Sedan om det var smaken eller om det helt enkelt var för mycket annat som hände runtomkring med fler människor, barn och hundar är oklart.
Banan var dock väldigt populärt så det var bra att vi hade köpt några och hade med oss under bilfärden som han kunde få som mellanmål.
Sova i ny säng var inte heller några problem, så ja, väldigt smidigt ändå, bortsett från all packning man behöver ha med till de små =)
 
Tack till Åsa och Jonas som stod ut med oss en midsommar till!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback