Krönika 2012 / 2013

Egentligen kan jag sammanfatta 2012 med ETT enda ord; Oliver.
Men för att denna krönika skall bli något längre och matigare har jag valt ut ett par händelser varje månad som varit lite extra kul =)

Januari
5:e januari var vi på Mölndals sjukhus och försökte vända på Oliver (då under arbetsnamnet Microråttan) som låg med sätet ner i magen. Det gick inte alls, så det blev även en bäckenröntgen då jag helst av allt ville slippa ett kejsarsnitt.
6:e januari åt vi middag med Emma och Jimmy, vänner som bor i Sjövik och magen kändes extra otymplig på vägen hem i bilen efter all mat.
7:e januari 2012 är en hittills största dagen i mitt liv – då föddes vår lille Oliver Hampus.
18:48 såg han förlossningssalens ljus efter ett akut kejsarsnitt. Han är helt underbar!
Mer om förlossningen kan du läsa om här:
http://saxiquine.blogg.se/2012/january/min-forlossningsberattelse.html
Efter ett par dygn på Östras BB-avdelning fick vi komma hem under ett dygn, men blev sedan inskriva på Mölndals neonatalavdelning i fem dygn. Om dessa vistelser kan ni läsa här: http://saxiquine.blogg.se/2012/january/tiden-pa-ostras-bb.html 
och här: http://saxiquine.blogg.se/2012/january/neonatal-molndals-bb.html
Resten av januari månad gick mest ut på att landa lite i det nya familjelivet och snusa på vår lilla söta son.


Alldeles ny och vilar lite på pappas trygga bröst.


Februari
Denna månad var kall och jag var glad över att ha ärvt mammas broddar att ha på skorna så vi kunde komma ut på lite kortare promenader jag och Oliver.
Han ökade sakta men säkert i vikt och läget började kännas stabilt, men amningen funkade inte jättebra så jag gjorde ett race med tre dygn liggandes i sängen hud mot hud och sedan gick det lite bättre.
I mitten av månaden firade vi farfar som fyllde 60.
I slutet av månaden var vi på mässan ”Passion för mat” och såg vår vän Camilla laga mat i köksskolan.
Det var trevligt men också jobbigt med alla salongsberusade vuxna från vinprovningarna som försökte använda barnvagnen som något att luta sig emot. Galet!
http://saxiquine.blogg.se/2012/february/passion-for-mat.html
Den 28:e var vi på första besöket på mitt jobb jag och Oliver. Han fick fin present – en dragleksak från Brio som var en grön/vit helikopter. Så var vi även på MVC på Kungshöjd och hälsade på Marianne min barnmorska.

Trött liten rackare.
 

Mars
3:e mars var vi på Baby & Barnmässan, men var väldigt besvikna på utbudet av prylar som fanns, hade förväntat mig så mycket mer. Men det var ändå kul att komma ut på en utflykt och jag fick beställt ett fint halsband med Olivers namn och födelsedata på till mig själv:
http://saxiquine.blogg.se/2012/march/baby-barn.html
4:e mars fick Oliver träffa hela släkten på pappas sida då vi var bjudna på kalas nere hos hans morbror Putte i Onsala. Det var inte födelsedagsbarnet som fick stå i centrum den dagen kan man säga…
Våren gör sig påmind i mitten av månaden när krokusar börjar sticka upp ur marken!
20:e mars var vi i Kungälv och lunchade med Emma – mys.
22:e mars kom Tornado Babies aka Åse, Elin och Sharro och hälsade på oss hemma för att se nytillskottet och hade med sig fina presenter =)
I slutet av månaden hälsade vi på hemma hos familjen Hukka och Oliver fick busa lite med Wille, Milla är ju så stor nu så hon var på dagis.

Cool i vagnen med solglajjorna på.


April
1:a april var det premiär för babysim och det var inget aprilskämt även om det var kul =)
http://saxiquine.blogg.se/2012/april/premiar-for-babysim.html
3:e april gjorde mamman comeback på gymmet.
Påskafton firades hemma hos oss med P’s föräldrar och Åsa, Jonas och vovvarna som kom ner från Sthlm.. mycket bra!! http://saxiquine.blogg.se/2012/april/pasken-so-far.html
Påskdagen firades med fest inne hos grannarna. Vi gick dock hem ganska så tidigt, men kul att komma ut tillsammans i lite mer sociala sammanhang =)
Annandag påsk åt vi middag hos mina föräldrar och på vägen stack vi in en snabbis hos min kollega Maria som fått en liten Emma bara några dagar tidigare =)
11:a april var det dags för 3-månaderskontroll samt första vaccinationen på BVC. Det gick fint och ingen feber fick han efter sprutorna heller. Nu vägde han nästan 6 kg!!!
21:e april var det fotbollspremiär för Oliver, då tog vi en promenad till Älvevi för att titta på damerna i seriens första match. Seger blev det och Oliver fick en present från laget – en body med ÄIK-logga!
26:e april gjorde vi en utflykt till Bollebygd och hälsade på min äldsta vän Åse och hennes grabbar Emil och Albin.
Valborgshelgen gick mestadels åt till att fixa iordning vår gavelrabatt och jag gjorde endast pauser för att äta och amma Oliver. Men fint blev det när det var färdigt:
http://saxiquine.blogg.se/2012/april/tradgardsmastarinnan.html
http://saxiquine.blogg.se/2012/april/tradgardsmastarinnan-2.html
http://saxiquine.blogg.se/2012/may/tradgardsmastarinnan-3.html

Vår lille badkille.


Maj
Valborgsmässoafton firades tillsammans med farmor som kom efter att butiken stängt ute på vår altan =)
3:e maj fick vi lunchbesäk av Maria och lilla Emma snart en månad gammal =)
5:e maj hade jag bjudit in de ”gamla” ur damlaget med familjer på lite vårgrill hemma hos oss. Nästan alla dök upp och det var trångt med go stämning ute på altanen =)
Oliver klarade av sitt första dyk på babysimmet: http://saxiquine.blogg.se/2012/may/a-dyk.html
8:e maj hälsade vi på min gamla kollega Marie och hennes lilla Julia på en månad, hon är född exakt tre månader efter Oliver. Så sööööt!
12:e maj körde jag mitt första fotbollspass med laget sedan jag slutade spela nån gång i femte månaden.
I mitten av maj var Oliver på sitt första barnkalas, det var kompisen Ralf som fyllde ett år =)
17:e maj firade jag och Patrik åtta år som ett par. http://saxiquine.blogg.se/2012/may/8-ar-av-karlek.html
Kristi Himmelsfärdshelgen ägnades åt grillning hemma, ettårskalas för Olivers syssling Finn mm. Mysigt med lite långledigt för pappan: http://saxiquine.blogg.se/2012/may/grym-helg-och-sommarvarme.html
I slutet av maj gjorde jag och Oliver en långpromenad på outforskad mark längs Göta Älv och det var mycket lantligt och fridfullt där =) http://saxiquine.blogg.se/2012/may/langpromenad-langs-gota-alv.html

Maj gav ett par dagars högsommarvärme.

 
Juni
Oliver börjar äta diverse puréer, men sparar mest allt i ansiktet:
http://saxiquine.blogg.se/2012/june/sjukstuga.html
5:e juni var ingen vanlig dag utan Patriks födelsedag. Den firades med paketöppning i sängen,  familjeutflykt till Kungälv med promenad i Fontinparken och sedan lunch på Café Tant Rut.
http://saxiquine.blogg.se/2012/june/alsklingens-fodelsedag.html
Dagen efter firade vi med resten av familjen och avslutade med ett besök på Liseberg på kvällen eftersom Timbuktu spelade.
http://saxiquine.blogg.se/2012/june/foton-fran-igar.html
Vi hade 5-månadersbesiktning av Oliver som fick nya sprutor, drygt 7 kg och allt var bra!
15:e juni kom Frida ner från Sthlm och hälsade på i samband med andra aktiviteter i Gbg, trevligt!
16:e juni var pappan på Metaltown medan mamman mölade i sig godis och såg på Twilight =)
Midsommar firades även detta året uppe på Singö med Åsa, Jonas och vovvarna. Bilresan fram och tillbaks blev en upplevelse, men gick ganska bra ändå med tanke på det långa avståndet.
http://saxiquine.blogg.se/2012/june/midsommar-pa-singo.html
Siste juni var jag ute på after work med kollegorna på Lagerhaus, Familjen var stället de hade valt och jag åt massa god mat! http://saxiquine.blogg.se/2012/june/familjen.html

Firar pappas födelsedag med jättestor tårta.


Firar midsommar på Singö.

Juli
1:a juli firade vi Susannes födelsedag i efterskott. 60 år i år även hon. 
http://saxiquine.blogg.se/2012/july/kalas-i-efterskott.html
4:e juli var vi på äventyr hela dagen; shoppade till mamman och hälsade på gamla kollegor på patentavdelningen.
http://saxiquine.blogg.se/2012/july/aventyr-hela-dagen.html
7:e juli firade vi Olivers halvårsdag med bl.a. smörgåstårta på Svenheimers på Ale Torg. http://saxiquine.blogg.se/2012/july/oliver-6-manader-idag.html
8:e var vi på barnkalas igen, Elvira fyllde två år =)
http://saxiquine.blogg.se/2012/july/foton-fran-elviras-kalas.html
12:e juli blev jag med Instagram. Bildterrorn börjar!
18:e juli var vi i Alingsås och hängde med Elvira + familj och badade på Nolhagabadet. http://saxiquine.blogg.se/2012/july/ormar-och-bad-i-alingsas.html
När Patrik börjat sin semester stack vi på minisemester ner till Skåneland och hälsade på Anna, Nicke, Isa och Max. Max var speciellt förtjust i Oliver =)
28:e juli var vi bjudna på kalas ute på bonnelandet när Daniel fyllde år. Mysigt med kossor precis utanför sovrumsfönstret =)
Månaden avslutades med grillning här hemma då Anne, Rohan och lille Felix kom hon hälsade på.
Badmys i Alingsås med Doktorn, Elenor och lilla Elvira.


Augusti
Vi var på familjedag som startades med frukost på Egg & Milk och sedan Slottskogen i början av augusti. http://saxiquine.blogg.se/2012/august/familjeaventyr.html
4:e augusti var vi bjudna på fest i Orange Life – för att fira Jamaicas självstädnighetsdag. http://saxiquine.blogg.se/2012/august/orange-life-jamaica-night.html grymt trevligt som vanligt!
19:e augusti var jag på middag med jobbet igen då kollegor från Hong Kong var i stan på besök. Vi åt middag på Hello Monkey, mycket gott och spännande med koreansk/asiatisk mat.
20:e augusti var det dags för Olivers andra besök på Lisberg, denna gången i vaket tillstånd och med lite karusellåkande.
http://saxiquine.blogg.se/2012/august/liseberg-en-klar-hit.html
26:e augusti firade vi min födelsedag här hemma, dagen innan jag fyller: http://saxiquine.blogg.se/2012/august/kalas-veckans-traning.html
Denna månaden startade även kurs två i babysim, nu i nya lokaler nere vid Röda Sten http://saxiquine.blogg.se/2012/august/vi-hjarta-babysim.html

På Liseberg.
 

September
Första helgen i september var fullspäckad, vi hann med både den årliga kräftskiva och ett heldagsbesök ute på Donsö. Oliver tyckte det var sjukt spännande att åka båt!
http://saxiquine.blogg.se/2012/september/grymt-bra-helg.html
Vi började med tandborstning på lilleman eftersom tänder började sticka fram.
Andra helgen i september var mamman på vift med fotbollslaget, grillning hemma hos vår målis med gångavstånd hem = perfekt kväll!
11:e september hälsade vi på Coma ute på Varaschlätta, mys på landet.
13:e september startade ÄNTLIGEN vår föräldragrupp!
15-16:e september var Anna, Nicke och barnen i Gbg för att gå på Universeum och se på dinosaurier, så vi hakade på: http://saxiquine.blogg.se/2012/september/universeum-och-stora-odlor.html
16:e september firade vi mamma som fyllder 65 med middag på Lilla Tavernan. http://saxiquine.blogg.se/2012/september/fodelsedagsfirande.html
21:e september åkte vi på roadtrip upp till Frökärr med mamma och pappa och hälsade på mammas moster Bojan. Har inte varit där på ca 15 år så det var riktigt roligt!
http://saxiquine.blogg.se/2012/september/frokarr-revisited.html


Gungan på altanen används flitigt.
 

Oktober
Min förkylning som jag dragits med sedan början av september hängde fortfarande i .
4:e oktober och kanelbullens dag firades med en fika på Svenheimers.
5:e oktober var vi ute och svirade jag och min man, vi åt middag och såg sedan Fu Manchu lira fina hits på Sticky Fingers. http://saxiquine.blogg.se/2012/october/barnledig-kvall.html
7:e oktober – Oliver blir 9 månader. http://saxiquine.blogg.se/2012/october/nio-manader.html
9:e sammanstrålade jag och Oliver med mamma inne i Nordstan för att ha shoppingdag tillsammans som var hennes födelsedagspresent från oss.
http://saxiquine.blogg.se/2012/october/tre-generationers-shopping.html
11:e oktober  var jag på inspirationskväll i Mölndals Centrum. Det var svärmor ihop med Blomstermakarna och ett par butiker till som hade fixat som vanligt. Trevligt att komma ut lite på egen hand! http://saxiquine.blogg.se/2012/october/inspirationskvall-i-molndals-centrum.html
18:e oktober stack jag och grannen till stan för käk och sedan Danko Joneskonsert på Pustervik. Kvällen innehöll även ett utlöst brandlarm. http://saxiquine.blogg.se/2012/october/ovantat-inslag-i-ljudbilden.html
I slutet av månaden hade vi knytkalasmingel med hela föräldragruppen, mycket trevligt och gott! http://saxiquine.blogg.se/2012/october/smabarnsmingel-i-hellvangen.html
Vi shoppade lite nya förvaringsmöbler från IKEA och fick lite mer ordning och reda hemma! http://saxiquine.blogg.se/2012/october/ordning-reda.html
I slutet av månaden var jag och två mammor ur föräldragruppen i Alingsås för lite second hand barnklädesshopping samt Lights in Alingsås, en trevlig kväll som avslutades med en värmande fika inne på Ljungblads konditori. http://saxiquine.blogg.se/2012/october/lights-in-alingsas-2012-ars-upplaga.html
Vi firade även Patriks mormors födelsedag på Jungman Jansson.
http://saxiquine.blogg.se/2012/october/jungman-jansson.html


Tandhygienen blir viktig.


Finklädd på gammelmormors kalas.
 

November
Oliver blev tio månader och vi hade NTF-besök på föräldragruppsutbildningen som pratade om barnstolar i bil. http://saxiquine.blogg.se/2012/november/hjartat-10-manader-igar.html
Vi åt älgmiddag hemma hos mamma och pappa och Oliver börjar gå själv med gåvagnen. http://saxiquine.blogg.se/2012/november/bilder-fran-senaste-veckan.html
Jag försökte strama upp kosten och träna mer igen trots förkylning.
10:e november hade vi säsongsavslutning med damlaget
http://saxiquine.blogg.se/2012/november/sasongsavslutning-med-fotbollslaget.html
Jag fick även tummen ur och oljade in matsalsbordet hemma.
21:e november sa Oliver sitt första ord; ”mamma”. Tyvärr medan jag inte var i närheten, så bara morfar hörde det.
I slutet av november åkte vi till Tjolöholms Julmarknad tillsammans med mamma och pappa och hade en mysig dag. http://saxiquine.blogg.se/2012/november/julmarknad-pa-tjoloholm.html


Middag i Storstugan på Tjolöholms julmarknad.

December
Mina träningstillfällen var lite fler både i slutet av november och början av december, men förkylningen hade fortfarande gett med sig helt så mest styrkepass och ett par enstaka löppass.
11:e december hade vi 11-månaders besiktning av Oliver, jag var magsjuk så Patrik fick gå istället; 10,7 kg och 78 cm lång, en aning större än vid födselns 2765 gram och 47 cm.
15:e december hade vi glöggmys med föräldragruppen. Vi blev en väldigt decimerad skala p.g.a kräksjukan som härjade.
Patrik överraskade med att ha bokat in biomys för oss två – The Hobbit och farmor kom och var barnvakt. http://saxiquine.blogg.se/2012/december/the-hobbit.html
20:e December besökte vi Jul på Liseberg för att få lite julstämning;
http://saxiquine.blogg.se/2012/december/en-dag-pa-vift.html och
http://saxiquine.blogg.se/2012/december/foton-fran-liseberg.html
22:e december var vi bjudna på det eviga 25-årskalaset i Hedefors. Knytis var temat och vi åt massa god mat innan vi avvek för att ta oss hem till Olivers säng.
Julafton firades i år enbart hemma hos mina föräldrar tillsammans med lite mer släkt på mammas sida; http://saxiquine.blogg.se/2012/december/julafton.html
I mellandagarna kom David, Charlotte och deras lille Arvid på besök, helt bedårande söt liten kille =)
Även besök från Atlanta hann vi med och sightseeing ute i norra skärgården
http://saxiquine.blogg.se/2012/december/sightseeing-i-norra-skargarden.html
Julafton nummer två firades hos Patriks föräldrar den 29:e december. Tyvärr firade Oliver genom att få en väldigt kortvarig släng av kräksjukan, men det gick ganska bra ändå
http://saxiquine.blogg.se/2012/december/en-slagen-liten-man.html
Nyårsafton firades i hemmets lugna vrå bara vi i lilla familjen.
Trerätters, bubbel och Oliver fick avsluta året med lite glass och chokladsås, perfekt!

Julafton hos mormor och morfar.


Julafton hos farmor och farfar - en magsjuk liten parvel.


Skålar ut 2012 - ett mycket bra år för vår del!



GOTT NYTT ÅR önskar hela familjen!



Kommentarer
Postat av: catten

vilken fantastisk blogg har följt den sedan starten. Härliga bilder och text.

Kram från Stockholm

2013-01-01 @ 22:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback