Bröstinfektion

Mitt vänstra bröst har ju krånglat sedan Rasmus föddes och jag har haft ett fult sår på bröstvårtan sedan dag två i princip. Det blev infekterat en första gång ganska omgående och jag fick då penicillin, men trodde det var mjölkstockning.
Natten till torsdag hände det igen, just då jag kände att vi började komma på banan trots lite smärta p.g.a såret.
Det slog till med en hejdundrande feberfrossa mitt i natten och jag skakade så hela sängen hoppade och ingen annan kunde sova.
Till slut ringde Patrik 1177 och bad om råd åt mig.
De skulle ringa tillbaks och tala om ifall jag skulle söka akut eller ta mig till VC när de öppnade på morgonen.
Fick dock inget samtal tillbaks så jag ringde dagis och undrade lite försynt om det fanns möjlighet att Oliver kunde få vara full dag p.g.a av vår kris hemma och det gick tack och lov bra.
Patrik hade viktigt möte och mor/farföräldrar har själva råkat illa ut så backupen fanns ju inte heller.
 
Vid åtta åkte jag till VC.
Hade då uppmätt 39,6 graders feber och mådde allt annat än bra.
Bröstet var varmt och svullen och den undre halvan grisrosa.
Trodde jag fått mjölkstockning igen.
Fick träffa läkare som skrev ut en ny dos penicillin samt lite starkare dos på Alvedon åt mig så jag skulle kunna amma trots smärtan.
Väl hemma i soffan efter en tupplur såg jag att jag hade ett oavlyssnat meddelande på mobilen, det var från 1177 som tydligen hört fel när jag lämnade hemnumret och därför inte kommit fram då de försökt ringa tillbaks.
Rådet var att helt strunta i VC, ta två alvedon och åka till amningsmottagningen.
Men när jag hörde meddelandet var deras telefontid slut för dagen, så jag ringde dem direkt på fredagsmorgonen istället.
 
De bad mig komma in så de fick titta.
Fick samma sköterska som sist vi var där som tur var för hon var bra.
Hon konstaterade krasst att det inte var ngn idé att väcka Rasmus för att öva rätt tag då jag fått en klar bröstinfektion och ingen mjölkstockning.
Hon rådde mig att inte amma lika ofta på det sjuka bröstet och istället försöka pumpa lite på det så att såret får en chans att läka, tur vi hyrt en pump hem dagen innan.
En läkare kom och tittade och kollade upp penicillinet jag fått utskrivet. Tydligen skulle det ta streptokocker också, men han bad mig återkomma på måndag om ingen klar förbättring skett under helgen så att jag eventuellt kunde få tilläggsmedicinering.
Då var bröstet ännu mer svullet, väldigt varmt och nu rött över hela bröstet.
Även en barnmorska fick komma in och titta för att se hur en infektion kunde se ut.
Fick även rådet att köpa lite probiotika för att uppväga penicillinkuren samt en kräm med lite väteperocid att smörja bröstvårtan med för att hålla såret rent och fritt från bakterier.
 
Idag söndag eftermiddag har väl en viss förbättring skett.
Min feber har gått ner till normaltemp och bröstet är inte längre varmt, men det är fortfarande nästan dubbelt så stort som det högra och rodnad över hela, men inte så ilsket rött som i fredags.
Så jag slår dem en signal imorgon och avlägger lägesrapport så får vi se om de vill att jag skall komma in igen för undersökning och tilläggsmedicinering eller inte.
 
Två steg fram, ett steg bak....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback