Halvlek

Idag har vi nått fram till exakt 50% av vår graviditet.
D.v.s om Microråttan håller ankomstdatum 29:e januari, vilket är rätt osannolikt att det blir exakt den dagen.
Men nu räknar vi med den siffran för att ha något att gå på.
Tjugo veckor är alltså till ända.
Hur summerar man dem?
Först ca fyra veckor av total ovisshet, sedan lite urin på en pinne med mätinstrument och ett plus för att, ja, det ligger en bebis i magen.
Sedan ca 8 veckor av med illamående i olika usträckning, enorm eftermiddags trötthet och även lite gravidflummighet.
Det var alltså de tre första månaderna.
De senaste 1,5 månaderna har känts mer stabila. Jag känner mig inte lika flummig på jobbet i alla fall vilket är en enorm lättnad.
Vi har tittat på lill*n med ultraljud och med lättnad hört att allt ser ok ut, att alla organ finns på plats och att hjärtat slår som det skall.
T.o.m magen har de sista veckorna börjat växa, så nu kan man faktiskt börja se att jag är gravid - inte bara käkat lite för mycket av allt.
Igår när jag som vanligt, låg på mage och läste i sängen, kände jag för första gången något som kan ha varit en spark inifrån.
Jag är dock inte helt säker för det var ett sådant försiktigt "knackande". Kan ju varit så att jag tryckte mot min egen pulsåder och kände mina egna hjärtslag, men det kändes lite annorlunda denna gången.


Magen igår morse, vecka 19+5. Den är betydligt större på eftermiddagarna då man käkat mat och svullnat till sig lite. Men efter tjugo veckor till lär ju även jag se ut som en spärrballong med två ben under...

Kommentarer
Postat av: Titti

sån fin första gång bebismage Lotta!

Känner igen när du berättar om den försiktiga knackningen!

Dom blir fler o kraftigare :) första gången jag var gravid så syntes det inte förrän jag var ca 6 1/2 månad gången! Sen såg man det kan man lugnt säga! ;) hoppas du/ni får mysiga månader innan det är dags att "ploppa" ut det lilla/e underverket!

Håller tidzons en så är det faktiskt på Anders födelsedag!

Tack för kramen, den gjorde faktiskt skillnad på denna dagen!

Stor kram till dig o Patrik

2011-09-11 @ 20:03:27
Postat av: Mad

Myyyyysiiiigt! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback