Krönika 2013/2014

Då var det dags att sammanfatt året som gått. År 2013.
Ett helt år som en liten familj med världens goaste oliv.
Året då det var dags att lämna föräldraledigheten bakom sig och börja arbeta igen.
Året då Oliver började dagis osv... mycket som kretsat kring denne lille man såklart!
Men vi börjar från början...
 
Januari
- Vi startade året med att fira Oliver som fyllde 1 år. Det var stort kalas på ÄIK's klubbstuga med tårta, kakbuffé, vimplar och ballonger och väldigt många dök upp för att fira vår älskling.
 
- Vi hade även en fantastisk pulkadag tillsammans med Olivers kompisar Caspian och Cornelia.
 
- Vi fick gå HLR-kurs för spädbarn via bvc - mycket nyttigt!
- Jag testade på periodisk fasta ett tag. Åt alltså endast mellan bestämda klockslag, i mitt fall mellan 12-20 och inget mer efter det. Funkade hyfsat ändå även för mig som är van att äta frukost så fort jag klivit ur sängen.
- Vi gjorde vårt första besök på Järnklätts lantbruk där vi hämtade vår beställda köttlåda. Oliver fick dessutom titta på alla djuren i ladugården =)
- Lördagarna ägnades oftast i Sjuntorps simhall med bad och bus.
 
 
Februari
- Månaden startade med ett 35-årskalas för min gamla kompis Elin. Halva lågstadieklassen var där då de fortfarande umgås, vilket var kul, blev nästan som en reunion från Högenskolan =)
- Oliver började gå stadigt på sina egna små ben.
- Jag och Oliver besökte Baby & Barnmässan tillsammans med Maria och lilla Emma samt Marie och Julia. Discot var nog roligast tyckte ungarna.
 
 
Mars
- I början av mars var vi medbjudna ut på middag för att fira ytterligare ett år som mamma och pappa varit rökfria toppen!
- Vi beställde tapeter till Olivers rum - fina molntapeter + en trädsticker till väggen.
- Efter badet en lördag tog vi en fika på Brobacka kaffestuga tillsammans med Caspian med föräldrar.
 
- I mitten av mars fick jag en förfrågan av svärmor att hjälpa till vid en modevisning hon skulle ha i Mölndal - som makeupartist... Klart jag ville, även om jag var nervös över resultatet. Tacksamt nog fick jag öva innan på både grannen, mamma, Mia och Ulrika då jag inte sminkat någon annan sedan typ mellanstadiet... men tjusiga det blev damerna i alla fall!
 
- I slutet av mars hade jag och Patrik en kväll för oss själva på stan då mamma och pappa passade Oliver.
Vi shoppade på Åhléns kundkväll och åt sedan middag på Restaurang Simba.
 
- Jag avslutade månaden med att köra ett långpass på löpbandet, 11km blev det och jag var nöjd!
- Påsken firades massor 2013. Först middag i Härryda, sedan var jag ute på after work med mina gamla fotbollskumpaner från Tornado BK. Påskafton firades inne hos grannarna och jag bakade som vanligt en alldeles för stor tårta. Påskdagen firades med middag hemma hos mamma och pappa.
 
 April
- I mitten av april åt vi middag med mamma och pappa för att fira deras 35-åriga bröllopsdag. Mums!
 
- Vi blev bjudna till pappa Jan och mamma Monica på middag för att fira Monicas födelsedag och för att överraska Åsa och Jonas som var nere från Sthlm. Mycket lyckat! Bra också att Oliver fick en chans att försöka lära sig lite djurvett då Åsas tre hundar var med nere.
 
- Oliver var bjuden till kalas, Cornelia fyllde 1 år.
 
 
Maj
- Istället för demonstrationer på 1:a maj valde vi att ta en utlfykt hela familjen ut till Hönö. Vi shoppade lite, åt lunch och strosade runt Klåva och tittade på den vackra utsikten över havet bort mot Vinga.
Vi passade även på att greja lite hemma i trädgården efter vår skärgårdsutflykt.
 
- Vi hade en mysig playdate i Nolhagaparken, Alingsås tillsammans med Elvira och föräldrar. Vi gungade, tittade på djur och åt glass i vårsolen.
 
- Oliver var bjuden på kalas ännu en gång, denna gången till Ralf som fyllde 2 år.
- 13:e maj började jag jobba igen efter 15 månaders föräldraledighet. Konstigt och kul på samma gång. Blev inkastad i hetluften direkt och fick ta ett par timmar på nya lagret redan första dagen.
- Vi fick hem vår robotgräsklippare, ett sätt att spara tid till umgänge med Oliver.
- Efter tio år tillsammans skiljdes jag från Mr. Mean Streak - min motorcykel. Mycket har vi hunnit med tillsammans; semestrar i Sverige, Skottland och Norge och resor till och från arbetet mm... sorgligt!
 
 
Juni
- Vi firade Patriks födelsedag med ett Lisebergsbesök tillsammans med flera ur föräldragruppen. Vi vann Toblerone, åkte karuseller för barn och lekte på Bushållplatsen. Nya Kaninlandet är kanonfint!
 
- Jag medverkade på Emmas möhippa. Som startade med inget mindre än ett fallskärmshopp för den blivande bruden, vilket hon gav sig på med stort mod och klarade med bravur!
 
- I slutet av juni var vi på det första av tre sommarbröllop vi var bjudna till. Patriks morbror skulle äntligen få sin Karin. Onsala kyrka var platsen för vigseln och alla sa "ja".
 
- Vi var även på vårt första möte på Olivers blivande förskola för att få information kring förskolan samt inskolningsproceduren.
 
 
Juli
- Vi kavlade upp ärmarna och gjorde lite omplanering av trädgården för att kunna fixa sandlåda till Oliver. Landet togs bort och vi flyttade runt slipers till en L-form som nu går runt hallonbuskarna och rabarberna.
Mamma och pappa hjälpte till med både barnvakteri och grävande. Tack!
 
- På Olivers 1½-årsdag gjorde vi en heldagsutflykt som han uppskattade. Först bad på Åby äventyrsbad i lagunen. Massor med skoj fanns det där inne. Sedan fortsatte vi till Slottskogen och Barnens zoo där han fick klappa de små killingarna.
 
- I mitten av juli var vi på minisemester. Första stoppet blev Stockholm där vi passade på att besöka Junibacken.
- Åland. Dit kom vi för att närvara vid Emmas och Jimmys bröllop. De vigdes utanför torpet i Byttböle och sedan var det kalas i en lokal bit bort. Tema 50-tal med rockabillyband på scenen. Helt fantastisk dag!
Tack till Åsa som gav Oliver ett härligt dygn på Singö medan föräldrarna var över till Åland!
 
- Minisemestern avslutades med ett par dygn i Gåsbo hos Linda, Dennis och Ludde. Killarna lekte, vi tittade på älgar, åt bävermacka, fikade lite osv. Härligt lata dagar!
 
- Juli var då jag startade med pulverdiet. Detta för att snabbt minska i vikt så knäna skulle orka med löpningen.
Bytte ut 2-3 mål/dag mot pulverdryck under ca tre veckors tid och minskade tre kilo.
- Årets svenska sommar visade sig från sin bästa sida och vi kunde åka och bada många eftermiddagar, då kändes det inte så tokigt att börja jobba redan 06:00 när det innebar att man kunde hänga med familjen på stranden efter jobbet =) De flesta gånger hamnade vi i Prässebo.
 
- Vi gjorde en liten roadtrip till Ängön för att kolla in Elins glaskonst, mycket fina grejer!
- Månaden avslutades med sommarens tredje och sista bröllop för inga mindre än Hasse och Tanja.
Rocknroll var temat och för att få till en ordentligt fest hade de återinfört festivalen "Mopperock". Så först åt vi middag och skålade med brudparet, sedan blev det rockfestival för att fira. Mycket bra dag/kväll!
 
 
Augusti
-Månaden inleddes med en after work tillsammans med Tornado Babies. Vi testade nya stället Barabicu där vi åt och drack gott.
 
- I mitten av augusti hände något stort i vårt liv - det var dags för Oliver att skolas in på förskolan. Jag passade på att ta två veckors semester så jag kunde vara med. Vår lille oliv verkade trivas bra redan från start och kom bara sporadiskt för att tanka lite under den 1½ timme vi var där/dag.
- Den 15:e visade stickan ett + och vi gladde oss åt att ett syskon till Oliver börjat växa inuti magen. Pulverdieten avbröts tvärt!
 
- Vi besökte Göteborgskalaset och Liseberg en regnig dag, men hade mysigt ändå. Oliver var mest glad över ballongen med Bärgarn på som han fick med sig hem.
- 25:e augusti var föräldraledigheten över för oss båda och Oliver började sitt nya liv med förskola dagtid.
- Jag firades med pompa och ståt av make och son med blommor, presentkort på Hagabadet och massor färgglada Happy Socks =)  Mamman - nu 35 år gammal.
 
 
September
- Första september flyttade vi kontoret till ny adress inne i centrala Göteborg. Allt gick mycket smidigare än jag vågat hoppas på och efter bara en dags arbete hemifrån innan nätet kopplats upp var allt up and running igen!
- I mitten av september hade vi en date med skåningarna på Borås Djurpark. Mysigt!
 
- I slutet av september var det dags för vår första utlandssemester med Oliver. Kreta - Platanias - Villa dora var destinationen och resesällskapet var mamma, pappa, Linda, Dennis och Ludde.
Vi hade en fantastiskt skön vecka i värmen och barnen trivdes gott på det lilla familjehotellet med lekplats vid strandbaren. Mycket bad i både hav och pool blev det och grabbarna fann varandra så bra att de till och med kom med lite tjuvnyp sinsimellan innan det var dags att åka norrut till Sverige igen.
 
 
Oktober
- Här började livet bli stressigt. Mycket på jobbet med annalkande julförsäljning och ett lager som inte riktigt fungerade som vi hoppats. 
- Vi hade vårt första möte på Mvc med inskrivning och fick veta att bebis var beräknad till långfredagen.
- Vi fick tid för att göra KUB-test på Frölunda sjukhus och fick bra odds och gick därifrån mycket lättade.
- Jag och några vänner besökte Lights in Alingsås och avslutade med fika såklart! 
 
- Vid Halloween skapade vi vår första pumpalykta som vi blev väldigt nöjda med =)
 
 
November
- Månaden startade med ett trist beslut som gjorde familjen mindre, men vi är glada för dem som vill finnas med i vår framtid i alla fall.
- Desto roligare var vår avslutningsfest och firandet av seriesilvret med damlaget i fotbollen. Massor med god mat blev det och många skratt under kvällens gång.
 
- Vi drog igång med renoveringen av Olivers rum äntligen, ett projekt som visade sig betydligt större än vi nånsin väntat oss!
 
- Mamma och jag åt lunch och en halvdag med shopping tillsammans - hennes försenade födelsedagspresent.
- Den 22:e november var vi på Östra och gjorde vårt rutinultraljud. Allt såg bra ut med bebis och vi fick ett väldigt fint foto med oss hem. Beräknad förlossning flyttades till en dag senare än innan, alltså själva påskafton!
 
 
December
- Månaden startade med julmys på Olivers förskola. Vi fick fika, pyssla, höra barnen sjunga sånger och lite till.
- Jobbet knäckte mig nästan och jag bröt ihop i tårar p.g.a för hög stress, men bet ihop och kom igen. Skönt när   julen tagit slut och man slipper göra 13-timmarspass på måndagarna...
- Renovering fortsätter, våtrumslim i mängd och renoveringstapet - check. Husets dyraste rum blir detta!
- Vi kokade knäck tillsammans.
 
- 12:e december var det dags för jobbets julfest med julklappsspel och middag på Hello Monkey.
- Idkade lite välgörenhet genom att skänka julklappar till Stadsmissionen, pengar till Filippinerna samt Musikhjälpen - kändes bra.
- Vi besökte Liseberg för att försöka komma i lite julstämning, inte helt lätt då vädret enbart bjuder på regn och blåst...
 
- Äntligen julafton och äntligen lite ledigt!!! Vi firade hemma hos mamma och pappa på eftermiddagen och hela förmiddagen hemma i lugn och ro med gott om tid att öppna julklappar och leka med dem.
 
Nöjd kille med sin nya brandbil <3
 
- På juldagen fick vi finbesök av Åsa och Jonas från Stockholm.
- Annandagen lämnade vi Oliver hos mormor och morfar och var på Åhléns och shoppade. Bröllopsoutfits stod på inköpslistan då det damp in en inbjudan precis före jul =) Vi hann även med ett IKEA-besök där vi handlade möbler till Olivers rum och avslutade en lång dag med middag på Danilo och sedan såg vi The Hobbit 2 på VIP-salongen =)
 
- Mellandagarna har mest bestått av pyssel med att få Olivers rum klart och nu är det i stort sett klar, bara lite småprylar som saknas för att göra rummet mysigare. Det bästa av allt är att han verkar älska det!!
 
- Nyårsafton firades här hemma tillsammans med Stefan, Ulrika och Caspian. Ulrika hade dock oturen att jobba fram till nio, men hann nästan hem till varmrätten.
Menyn bestod av:
 
Förrätt
Jordärtskocksoppa med vitlöksbröd. (Detta blev de små herrarnas middag)
Till efterrätt fick barnen varma hallon med glass/kesella vanilj.
 
Varmrätt
Pulled pork som stefan ställt i ugnen klockan sex på morgonen.
Tillbehör var pitabröd, klyftpotatis. hemgjord BBQsås och guacamole - mums!
 
Efterrätt
Gino på blandad frukt med kesella vanilj och citrus till.
 
Man skulle nästan kunna tro att vi hade syskonmatchat barnen, båda var stiliga i fluga dagen till ära.
De lekte och jagade varandra så både de och vi var helt svettiga innan det var dags för dem att lägga sig.
När de väl sov och vi fått i oss middag var det dags för sällskapsspel; Ticket to ride blev det, spel där man skall ta sig genom olika tågrutter i Europa och samla poäng. 
Skoj var det och vi fick spela sista stunden efter tolvslaget då det tog rätt lång tid.
 
Tolvslaget skålades in ute på gatan tillsammans med de grannar som var hemma.
 
GOTT NYTT ÅR alla vänner och familj!
2014 blir ett spännande år!
 
 
 
 
 
Full koncentration på spelet =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback