Falsterbo photo art museum

I lördags hittade vi av en slump detta museum i Falsterbo (Falsterbo Photo Art Museum) när vi var på väg ut till Måkläppens naturreservat. Givetvis fick det bli lite kultur ihop med naturupplevelsen, så vi gick in för att se en massa vackra, spännande foton.
 
(null)
Muséet drivs av ett par ifrån Malmö, Claes och Christina Lindquist, som har en stor privat samling av signerade orginalfoton som utgör stommen av mueets utställning.
 
(null)
Just nu fram till 26:e februari är utrymmet i den långa trappan tillägnad uställningen 
LES SAPEURS - KONGO KINSHASA
"Att vara Sapeur är mer än ett sätt att klä sig, mer än en hobby och mer än ett sätt att tjäna pengar och att få respekt. Det är ett prestigefyllt brödraskap med sina egna moraliska och sociala koder och i slutändan är det ett sätt att leva och överleva på..."
 
(null)
På undervåningen fanns hela utställningen av David LaChapelle samt många andra talangfulla fotografer, bland annat ett par från Kina som i sitt hemland är hårt censurerade.

(null)
Houston we have a problem...
 
(null)
Stor frisyr fick en helt ny innebörd efter att ha sett detta foto :)
 
Restaurangen var just nu under återuppbyggnad efter lite takläckage.
Så längre fram går det återigen att äta mat och fika på plats.
Helt klart värt ett besök, nästa gång kanske innan nästan 1,5 mils promenad och med mer mat i magen så man kunnat sitta och njuta lite mer av vissa foton.

Men helt klart en oväntad guldkant på vår utflyktsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback