Kantarellpaj istället för fotboll
Kom upp till Älvevi och där satt bara två andra tjejer, så träningen fick helt enkelt ställas in.
De andra två skulle vara duktiga och ge sig ut på löptur, men jag kände att då borde jag stuckit med P till gymmet direkt efter jobbet istället.
Så det blir en lugn kväll med jordgubbar och lite avsnitt av Vänner istället.
Skönt det med.
Surfade runt på lite bloggar och hittade ett inspirerande matinlägg på Charlotte Perellis blogg.
Kantarellpaj... hur gött lät inte det då??
Recept:
Kantarellpaj
Här kommer mitt recept på Kantarellpajen som jag gjorde igår.
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
75 gram smör
2 dl Kesella kvarg lätt
Fyllning:
Kantareller 600 gram ( Behövs inte alls så här mycket, du kan blanda ut med annan svamp eller tex lök.)
salt
peppar
3 dl matlagningsgrädde
3 dl riven Kvibille Cheddar ost
4 ägg
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde sedan lägger du i osten i blandningen. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp och häll över äggstanningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med en sallad.