En dag på vift...

Idag har vi varit ute på äventyr.
Tog tåget in till Göteborg vid halv ett.
Shoppade lite nya etiketter och band till de sista julklapparna som skall slås in.
Sedan spanade vi en vända inne på Åhléns, men hittade inget kul.
Inte ens färgade papper som jag var ute efter.
Skulle gått in till In-Ex för där vet jag att de har, men Oliver hade somnat i vagnen då och det är massa trappor ner till dem i källarplan så det var lite svårt när jag var ensam.
Skall ha dem för att fixa lite pynt till 1-årskalaset i januari, så det finns ju fortfarande tid att shoppa.
 
Tre mötte vi upp P vid Liseberg.
Sedan gick vi direkt till Trebello för att äta.
Det var ett grymt bra drag för vi var typ först där och fick då sitta på de mysiga platserna vi brasan i hörnet.
Första gången!!!
Vi åt kycklingfilé med klyftpotatis och bearnaisesås, parvelman åt spaghetti och köttfärssås, men ville inte få i sig hela burken denna gången heller.
Idag har han varit extremt knepig att mata, men å andra sidan har han inte heller gnällt av hunger mellan målen, så han kanske helt enkelt inte behövt mer mat idag. Mystiskt.
 
Vi var och tittade på tomteverkstan, köpte lite ost och brända mandlar, kikade på djuren, speciellt getterna var fina tyckte O.
Sedan åkte jag och lilleman Sagoslottet... han såg inte så imponerad ut av det, men tyckte medeltidsbyn utanför slottet var spännande.
Vi försökte göra om vinsten från ett par år tillbaks att vinna 2 kg på Anthon Berg-hjulet, men ingen tur i år.
Besöket avslutades med att vi valde ut en mötande barnfamilj då vi var på väg ut och gav bort våra sista åkbiljetter vi hade kvar från i somras till dem.
De såg först skeptiska ut, eftersom de trodde vi ville sälja på dem något, men när de förstod vad vi sa (att vi hellre gav bort dem istället för att bara slänga när vi ändå inte kunde använda dem själva) så blev de väldigt glada och önskade oss en god jul =)
 
Väl hemma nattade P lilleman och jag stack till affären och handlade hem mat, så nu tror jag vi slipper ge oss dit igen innan mellandagarna.
 
En annan kul sak inne i stan som jag inte visste fanns är det lilla torget de gjort på Bältesspännarplatsen.
Fontänen har blivit till en rund samlingsplats för de som vill sitta under tältduk och äta mat från de olika stånden runt om.
Det fanns paella, grekiskt, thai, crepes mm + lite olika delikatesser att köpa med sig av hem.
Jag föll för min nyfikenhet på italienska "canollis". Köpte två olika smaker samt två biscotti vi skall ha efter maten imorgon. Det blir nämligen mer italienskt tema imorgon; pasta med parmaskinka, champinjoner, paprika och gorgonzolasås. Måste bara kolla hur man gör sås på den osten för det har aldrig hänt i mitt kök innan.
 
Nu blir det vila och hoppas att hostan som dykt upp ikväll försvinner bort under natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback