Passion för mat

Idag har vi varit på mässan Passion för mat, tror det är fjärde året vi är där nu.
Det är alltid trevligt, men det var lite bökigare att vara där med liten krabat, eller kanske framförallt med barnvagn. Det är lite trånga lokaler och nivåskillnader och alldeles för mycket folk som nu på eftermiddagen dessutom främst verkar vara där för att prova viner och därför inte är helt nyktra.

Positivt
Det var kul att komma ut lite alla tre ihop.
Det var kul att se Camilla laga mat i köksskolan och det var kul att smaka också även om jag inte är något stort fan av musslor så fick man ändå idéer på en bra grund till en fisksoppa och så var det ju kul att träffa henne om än lite snabbt =) Mer kramkalas blir det när hon och Ola flyttat klart.
Gott att gå och provsmaka lite delikatesser, godast idag var Ostkakan med stora mandelbitar.
Oliver fick en massa glada tillrop av människor som tyckte han var väldigt söt =)

Negativt
Det är trångt och även om man som jag försöker hålla mig ur vägen så mycket som det går så märker man att folk helt klart är störd över att man tagit med sig baby och barnvagn in i lokalen.
Alla de som provar vin, börjar bli salongsberusade och därmed tar väldigt lite hänsyn till andra, eller helt enkelt inte har samma koll på omgivningen som om de varit nyktra.
De som står och hänger på barnvagnen när man försökt ställa den lite vid sidan av för att inte vara ivägen, eller de som helt sonika rusar rakt in i den fast de sett den. (Tur att vi bar Oliver i famnen mest hela tiden där inne).

Summeringen är alltså att det var ingen höjdare att besöka mässan med småbarn då man fortfarande behöver vagn.
Volymen för köksskolan var dessutom alltför hög öven för vuxna öron, om man står i andra änden av hela mässlokalen då är man nog inte intresserad och behöver därför inte höra vad som pågår i andra änden heller.
Det hade varit idé att till nästa år kanske samla alla vinprovarställena i en del av hallen istället för att nu ha dem utspridda överallt, så att man kan hålla sig därifrån om man inte är intresserad av drickandet.
Vi mötte dessutom en annan mamma med vagn som tittade lite konspiratoriskt på oss och sa "jaha där kommer ett till hatobjekt med vagn" ha ha.
Sedan berättade hon att nån vilt främmande människa böjt sig in över hennes vagn för att stoppa in nappen i munnen på hennes baby.
Gör man så?? 
Återigen, jag må låta cynisk, men folk är idioter tills de bevisat motsatsen.

Nu har vi en övertrött liten hjälte här hemma efter dagens äventyr som vi försöker få att somna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback