Julbord på Palace

I lördags var jag och Patrik på julbord med Patriks jobb.
Det var alla delägare med respektive denna kväll.
Stället som vi åt på var anrika Palace i Göteborg.
 
Vi var först på plats och hänvisades in till glöggen i salongen innan det var dags för julbordet.
Så där satt vi och sippade och småpratade med de andra i den takt de dök upp en stund.
Inte helt lätt att ta en bra selfie.
 
I glöggsalongen vid den öppna spisen.
 
Vi hade blivit placerade i ett mindre rum som vårt sällskap själva fick husera i.
Detta var inrett som en målarateljé och taklamporna var gamla fioler som man monterat isär och satt belysning i.
Den sista delen av väggarna ned mot golvet hade stora färgstänk på sig och överallt på hyllor stod färgburkar och penslar - fast på inredningsvis så att det skulle se snyggt ut.
Men det gav rummet en härlig atmosfär tyckte jag.
 
Själva julbordet såg fantastiskt gott ut och sillutbudet var stort, likaså laxen.
Mumma!
Vi fick då vi åt julbord med mitt jobb för ett par år sedan lära oss att ett julbord skall ätas i sju omgångar.
sill, lax, kallskuret, småvarmt, lutfisk, ost och slutligen dessert.
I år nöjde jag mig dock med att gå fem omgångar till buffén, det räckte gott och väl!
En trevlig kväll ute, vi vuxna tillsammans, med god mat och gott sällskap.
Tack för den kvällen! Tack också till mamma och pappa som var barnvakter och gjorde det möjligt!
Uppdukat och bara att hugga in!
 
Sillen.
Laxen.
Kallskuret och pastejer.
Småvarmt med goda lammkorvar och västerbottenostpaj.
Slutligen lite sött.
 
Höll ätandet på en hyfsad nivå för en gång skull och gick därifrån endast mätt - inte proppmätt =)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback