#13 Boktips / Kärlekens ACT - Russ Harris

 
(null)
 
En bok hur man kan stärka sina relationer med hjälp av ACT.
ACT är en förlägning av KBT där man mer strävar efter att öka livskvalitet genom att vara mer flexibel psykologiskt. Vill du läsa på mer om denna terapiformen hittar du information
HÄR.
 
I denna boken får du följa de olika delarna av ACT's grundprinciper och metoder.
Allt för att göra att du själv blir mer varse över vilka mönster du har, tillåter dig att pausa och backa för att observera vad som händer i dig innan du bestämmer dig för att handla, för att inte handla på autopilot, vilket nästan alltid bara gör situationerna mer inflammerade.
 
Man får läsa om konkreta exempel på konflikter i relationer, om vad som händer när autopiloten är på och vad konsekvensen blir.
Sedan följer konkreta exmpel på hur man kan göra enligt ACT samt övningar både för dig enskilt och för er bägge om partnern är villig.
 
Det hela mynnar ut i att helt enkelt kunna hålla sig mindre emotionell kring konflikter och se vad som är mest gynnande för relationen istället för att bara vilja ha rätt.
Att bli mer lyhörd och inkännande mot sin partner även om det inte sker omvänt, för till slut kommer det att ge den effekten till en viss grad ändå.
Välvilja föder mer välvilja tillbaks.
Och att lära sig hur man talar om saker. Att det är bättre att framföra önskemål och hur tacksam man skulle bli om det hände istället för att framföra klagomål och kritik när det inte händer, eller än värre, komma med sarkastiska och nedlåtande kommentarer.
Det föder enbart förakt i slutänden.
 
En mycket bra bok som var lätt att följa och som jag skulle vilja köpa och ha hemma för att då och då konsultera när man kör fast, både personligen och i relationen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback