Trädgårdsmästarinnan

Nu jäklar har startskottet gått för gavelrabattsprojektet.
Var helt moloken igår efter besöket på Allt i mark, men skam den som ger sig, nu har vi istället fixat all sten mycket billigare och på hemorten så vi slapp hyra släp och grejer.
Win/win alltså =)

Vi hade lite tur att mamma och pappa ändå skulle komma upp och fika hos oss idag, för då passade vi på att sticka ner till Blåtunga och köpa kullersten på lösvikt där man får plocka själv ur en gigantisk hög.
Det gick ändå rätt så fort. En timme tror jag vi var borta ca och kom hem med ett helt lass sten i många olika storlekar.
Ett par stora att ha som lite dekor i perennrabatten (en var helt gigantisk och krävde båda två för att lyfta in i bilen), lite mellanstora för att skapa lite dynamik och så en himla massa mindre att fylla ut allt med.
Kan hända att vi på måndag får sticka ner och plocka mer små, det får vi se när vi väl börjar lägga ut dem.
Det blev även vit granitkross som dekorsten till mitten och fyra säckar täckbark som skall in under häcken när vi rensat där, så kanske ogräset får lite mer motstånd under sommaren.

Sedan var det dags att försöka dra igång jordfräsen vi lånat.
Den trilskades en hel del, men till slut fick vi igång den. Dock visade det sig att den var för klen för vår monsterrabatt med ogräs och gräs om vartannat, så vi fick rensa ren den och lämna tillbaks och ta fram spaden istället.
Det var kanske i ofs bra, för då fick jag lite förbränningsträning samtidigt, men det är inte kul att handvända nio kvadratmeter för han kan jag lova... ryggen kändes bra mör när jag äntligen var klar.
Men nu är det tråkigaste fixat.
Imorgon hade jag tänkt flytta lite på i alla fall den ena rhododendronbusken och plantera den nya och kanske lite till innan vi skall till babysimmet.
Får se hur mycket som hinns med helt enkelt mellan matningarna.

Sedan blir det plantering av perenner och markvävsutlägg på måndag.
Kanske även ut med stenarna då, så får vi se hur långt de räcker =)

 
Före                            Efter


Bilen var rätt låg i baken på väg hem.


Men nu har vi massa fina stenar hemma =)

Kommentarer
Postat av: c

vad fint det ser ut att bli

2012-04-29 @ 11:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback