Frökärr - revisited

Idag har jag, Oliver, mamma och pappa varit på roadtrip upp till landet.
Landet för oss är Frökärr utanför Mölltorp och Karlsborg på Västgötaslätta.
Det var mammas gamla moster Bojan vi hälsade på.
Har nog inte varit där på ca 15 år, så det var riktigt roligt.
 
Först när vi kom fick vi hembakt fika och sockerkakan smakades precis som jag mindes den från barndomen, med en hint av citron och mycket saftig.
Hon hade en söt hund som sällskap vid namn Stina. Oliver passade på att nästan bita henne i svansen.
Tur det var en snäll och tålig hund!
Under tiden vi var där dök det även upp lite kusiner till mamma. Först kusin Hasse som hjälpt en annan kusin med lite bygge på huset i en vecka.
Och så kom även Kurting förbi efter jobbet. Brunbränd var han också eftersom de kommit hem från semester på Menorca morgonen innan.
Kul.
 
Efter fikat tittade vi i gamla fotoablum från när Bojan och min mormor + resten av den stora syskonskaran var unga.
De är ju uppvuxna i Frökärr i det lilla huset bakom där Bojan och Curt sedan bodde, där mammas kusin Pelle nu bor, ni vet han TV-bonden som fick sin Susanne. Nej, inte stekarn med hästarna, utan de äldre bonden.
Så himla kul att se gamla foton. Tycker alla är så tjusiga på gamla bilder. Håret är lagt och fint uppsatt och kläderna är tjusiga. Alla ser ut som filmstjärnor!
Fick även se bröllopsfotot från när Bojan och Curt gifte sig då min mamma var tärna. Så söt hon var med sin volangklänning som små knästrumpor =)
 
Vi bjöds även på middag innan vi åkte.
Öring med potatis och romsås. Mycket gott.
Dessutom med hembakt bröd till. Man borde hälsa på ute på landet oftare helt klart.
Någon tur in till Karlsborg hann vi dock inte med för timmarna förflöt snabbt och klockan hann bli fyra innan vi gav oss iväg hemåt.
Körde förbi stora gården samt Pilasoffis på vägen hemåt. Foton kommer laddas upp på Instagram senare, Saxiquine även där såklart!
 
På vägen hem stannade vi och fikade samt gav Oliver middag på en liten vägkrog där man svänger av E20 mot Nossebro. Min kladdkaka var väl ingen höjdare, men personalen var mycket trevlig och hjälpsam när det kom till barnmaten =)
Oliver höll sig sedan vaken och glad (nästan hela vägen hem) med mormors hjälp i baksätet.
Så vi var väl hemma ca sju, en timme senare än han normalt får sin kvällsvälling.
En lååång dag för lilleman alltså, men han har varit på ett stårlande humör efter den låååånga tuppluren hela vägen upp på förmiddagen =)
 
Tack för en fin dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback