Operation barnrum - klart!

Vi hade ju egentligen satt målet för att bli klara med Olivers rum till dagisstart i mitten av augusti.
Men vi hade helt enkelt inte energin i somrs så vi flyttade fram det till innan årsskiftet.
Det var i grevens tid vi hann klart.
Dels för att det blev så mycket mer jobb än vi räknat med p.g.a gammalt hus, dåligt grundarbetet från byggnationen osv.. och dels för att december hade två sjukperioder för min del.
Men skam den som ger sig. Vi jobbade på som små blå från mitten av december ända fram till nyår så blev det klart till slut.
Nu är det bara små detaljer som saknas som gardiner, nån ljusslinga som skall upp och kanske nån annan liten inredningsdetalj.
 
Det bästa av allt - Oliver verkar älska sitt rum!
Han har nu sovit sina middagslurar där i en vecka och somnat ganska omgående alla gånger.
På fredag tänkte vi att det är dags att se om han även kan somna där kvällstid.
Det är ju dags att börja tänka på att det snart kommer en liten till som skall ta över spjälsängen och vi vill ju inte att Oliver skall känna sig utknuffad ur vårt sovrum precis som den nya lilla människan anländer.
Kommer vara nog konstigt för honom ändå att få ett syskon.
 
Så här såg rummet ut före renovering:
 
Vävtapeter målade i nån hemsk lavendelfärg. Solkigt tak och två garderober som tog plats.
Den ena garderoben avvecklade vi helt och åkte till tippen med. Den andra byggde vi om lite och skaffade bra inredning till så jag har någonstans för mina kläder som behöver hängas, så ställde vi den precis innanför dörren så att vi kunde få till ett myshörn bakom bastun ut mot fönstret.
Vi har aldrig använt detta rum till något särskilt utan haft ett bord ifall man behövt sy eller bara sitta och pyssla nånstans i lugn och ro.
 
Under arbetets gång:
Först fick vi riva flera lager tapet. Vi trodde det skulle räcka, men efter ett försök att grundmåla allt vitt lossnade ytterligare lager och det var bara att börja om på nytt med ännu mer rivning, slipning och spackling.
Efter det förlimmade vi hela rummet med våtrumslim för säkerhets skull.
 
Förlimningen höll fast de gamla tapetresterna och vi kunde börja sätta upp renoveringstapet. En inte helt lätt sak då den är 1 meter bred per våd och tjock som fliselin som man har när man syr.
Innan dess hade jag målat taket två omgångar med vit färg.
 
Sedan var det dags att sätta den vanliga vita tapeten i hela rummet utom myshörnan som skulle få en fin fondtapet med moln. Denna var betydligt enklare att sätta, 50 cm våder, easy up och ingen mönsterpassning.
Lite klurigt runt och bakom elementet dock, men det blev helt ok.
 
Annandag jul satte vi upp fondtapeten i hörnan. Denna var en papperstapet som skulle förlimmas och mönsterpassas. All passning blev väl inte perfekt, men good enough. Svårt med ett gammalt hus där allt är lite snett åt alla håll. Tur att det alltid ser bättre ut när tapeten väl torkat!
Inte helt optimalt att jobba med stor gravidmage heller. Det var tungt och jobbigt + att jag fick en hel del sammandragningar och var sjukt trött på kvällarna när vi väl stupade i säng.
 
Sista handpåläggningen av grunden i rummet - listerna. Så stor skillnad det gör och vilket jobb Patrik gjorde för att fixa sista finishen. Toppenfint blev det!
 
Dags att inreda:
 
Oliver fick hjälpa till att skruva ihop sin säng.
 
Vi flyttade tillbaks byrån in i rummet, passformsklippte en matt så den passade fint i hörnan och silvertejpade kanterna så de inte fransar sig. Vi monterade upp lekbordet och kapade pallarna vi köpt till lämplig sitthöjd.
Och så bäddade vi sängen med det nyinköpta bäddsetet från Paul Frank =)
 
Tak och vägglampa på plats. Temat blir lite natur i rummet, men på ett barnsligt och färgglatt sätt.
Vi fick även upp lite tavellister att sätta tavlor och böcker på. Är sugen på att beställa en namntavla till Oliver så småningom med födelsedata på tillsammans med lite beskrivande ord. Men vi får se.
 
De sista sakerna kom på plats den 3:e januari. Patrik och Oliver åkte till IKEA där han fick välja ut sin egen väggklocka. Mycket viktigt med en klocka tycker Oliver. Under tiden de var borta klistrade jag upp trädet på väggen. Mycket glad kille när han fick se det =)
 
Vi är väldigt nöjda med rummet och Oliver verkar också vara det.
Det blev lika fint som jag tänkt mig och tur är väl det med tanke på hur mycket tid och pengar vi lagt ner.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback