Renoveringsstart redan i mars?

Idag hade vi byggkillen som skall vara vår kontakt under renoveringen här.
Han ville gå igenom vad som skall göras så att han kan räkna fram en offert.
Och vi måste veta ungefär vart vi landar för att se vad för material vi har råd med till de rum som skall fixas.
Det blir en ganska omfattande renovering av nedervåningen.
Kök och tvättstuga skall rivas ut totalt och in med nytt golv, tak och fixa väggar med eldragningar och lite flytt av vattenledningar mm.
Sedan skall dörrhålet in till vardagsrummet byggas igen så då skall även vardagsrummet fixas, men det är mest kosmetiskt, så upp med tapeter och måla efter att väggen är på plats.
I badrummet skall fönstret bytas mot betongglas med en pax-fläkt så vi får någon form av ventilation där inne.
Samt att ventilationen på övervåningen skall ses över lite grann.
Sist men inte minst skall fasaden utanför tvättstugan bytas ut också då träet börjar bli kasst.
 
Han uppskattade tvättstuga och kök till ca 4 veckors jobb vardera, så kanske totalt upp emot tio veckors arbete totalt. Vi hade ju tänkt vänta med renovering till efter Rasmus födelsedag, men vi vill ju ha det klart innan sommaren helst så vi får väl starta redan i slutet av februari/mars och ha ett par veckors paus runt ettårsdagen innan tvättstugerenoveringen drar igång.
Så under alla dessa veckor kommer vi gärna och hälsar på hemma hos andra så mycket som det går, speciellt måndagar och fredagar då båda barnen är hemma.
De övriga dagarna får jag försöka vara ute så mycket som det går under det värsta stökandet och så hoppas jag att vi kan flytta ut kyl/frys + spis till altanen så att vi kan laga någon mat under tiden.
 
Så nu får vi snart göra en sista raid på IKEA och bestämma de sista detaljerna till den planeringsskiss vi gjorde i mellandagarna. Själva köket skulle ta ca 2 veckor från beställning, men specialmått på bänkskivorna 6 veckor, så det gäller ju att vi inte beställer för sent.

Kommentarer
Postat av: Emma

Ni är hemskt välkomna att hälsa på här! Särskilt på fredagar eftersom vi simmar på måndagar!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback