Lyxkrog - bra eller anus?

Idag då kursen var slut satt min kompis Åsa och väntade på mig i hotellobbyn.
Vi gick upp på mitt rum och jag bytte om lite snabbt och flyttade över lite peng.
Sedan gick vi bort till Zara där jag shoppade på mig en svart långärmad v-ringad tröja som var tight övr bysten och sedan blev vidare, en ärtigt knallgrön v-ringad långärmad tröja och en ljusblå kofta.
Så nu är jag rustad med lite tröjor att ha över linnen och T-shirts i sommar.
Sedan strosade vi så sakteliga mot Kungstensgatan och Restaurang
Esperanto där Åsas kompis Emma bokat bord.

För det första fattade vi inte riktigt vad det var för ett ställa vi hamnat på då vi kom in. Såg mer ut som en teatergarderob på entréplan.
Sedan kom vi upp en våning där vi möttes av en välklädd hovmästare, en stor svart bad ass flygel och en liten sittgrupp i vitt med soffor och plexiglas"puffar" med ljus inuti.
Där satt en familj ur vad som såg ut att vara överklassen och firade med skumpa och fick in sina menyer i väntan på bordet. De var dock så vänliga att de gav oss varsin meny när de blev satta till bords så vi kunde undersöka vad som fanns där.
Vår första reaktion var att de måste vara där för att fira nåt speciellt och således fått en meny specialkomponerad åt sig. Men icke!!!
Denna krog hade specialiserat sig på att köra hela upplägg med antingen 5 eller 7 rätter.
Detta till den nätta lilla summan av 945 eller 745 kronor. Till detta kunde man även köpa en drinkbricka för ca 600 spänn. 
Efter att ha studerat menyn ingående insåg jag att jag inte ens tyckte att hälften av rätterna verkade goda och sa till Åsa att vad som än händer kommer i alla fall jag gå nån annanstans och äta.

Då har vi två alternativ....
Mitt var att vara ärlig med hovmästarn och förklara att eftersom vi fått lite dålig information av Emma som bokade bordet så var inte detta riktigt vad vi tänkt oss en tisdagskväll direkt efter jobbet.
Åsas alternativ var att vi skulle ljuga ihop en historia om att resten av vårt sällskap krockat med taxin de tagit för att komma till krogen.
Men till slut valde vi version ärlig. Emma och hennes kompis Sanna valde dock att behålla bordet som var bokat.

Jag och Åsa gick till en krog på andra sidan kvarteret och åt kanongod mat för betydligt billigare priser, även om detta också var en bra krog. Åsa åt gåsleverpaté till förrätt. Jag sparade mig till huvudrätten då vi båda åt rödtunga med bacon och smörslungade grönsaker och nån form av moussesås som var kanongod.
Till detta varsitt glas vitt och fantastiskt hem och nybakat bröd.
Efteråt tog vi varsin drink som dessert.
Då ringde Emma och berättade om vilken katastrof det var borta på lyxstället. Inget var speciellt gott och de tyckte inte att de lyckats komponera ihop vinerna speciellt bra med rätterna mm.
Så på något sätt var det lite gött att höra att lyxkrogen där deras nota gick på 2.500 spänn inte var nåt vidare, även om det givetvis var kasst att de blev så besvikna.

2.500.... smaka på den summan.
Det är ungefär vad jag har i klädkonto på ett halvår ha ha ha.
Och det brände de på en middag - när de dessutom redan käkat fyrarätters tidigare under kvällen.
Krogfolk måste vara galna!!!

Och tack till Åsa som bjöd på mat och dryck.... nån gång när du minst anar det kommer det på något sätt komma ett bevis på min uppskattning. noss noss.


Kommentarer
Postat av: Åsa

Tack själv för en udda kväll som slutade mycket bra:) hummermoussesås var det till firren hur gott som helst.
noss noss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback