Påskmiddag + galna ankor

Ikväll bjöd vi mamma och pappa på middag.
Menyn bestod av:

Förrätt med ägghalvor, löjrom och kallrökt lax.
Varmrätt på ugnsgratinerad kassler med sås på grädde, dijon och örter sprinklad med parmesanost, till detta serverades ris och kokta grönsaker.
Dessert var hemmabakad tårta och kaffe.

Tårtan är väl ett kapitel för sig.
Bakade bottnen igår innan giget.
Och imorse skar jag upp den och lade fyllning, ett lager med vaniljkräm och ett lager chokladmousse.
Sedan på eftermiddagen garnerade jag med mandelmassa som färgades och ovanpå detta försökte jag mig på att göra ett knippe kallor och en rosett.
Blev rätt nöjd ändå med tanke på att det var första försöket att göra en lite mer avancerad garnering =)

Sedan lekte Patrik med mandelmassan som blev kvar.
Först gjorde han två söta, galna ankor som fick bo med tårtan och sedan tre marsipanstubbar.
En med drambouie, en med whisky och en normal, alla rullade i mörk blockchoklad.

Vi hade en trevlig kväll och de åkte inte hemåt igen förrän klockan var närmre nio.
Då hade dessutom pappa lyckats lösa mysteriet med vår stekpanneplatta som aldrig blir riktigt varm.
Det visade sig att det var så himla enkelt som att det fanns ytterligare ett hack på reglaget som vi inte visste om för att sätta på den yttre värmespiralen.
Och vi som pratat om att kanske köpa ny spis - det sparade oss många kronor =)

Tack för ikväll!!!

   
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback