Passion för mat / Älska vilt

Imorse gick vi upp tidigt för att åka in till stan och gå på matmässan.
Vi kom dit strax före halv elva, vilket var väldigt passande eftersom jag ville se Jennie Benjaminsson som driver matbloggen
Kalasgott när hon skulle laga vilt i köksskolan.
Har följt bloggen i snart två år till och från och är så fascinerad över hur mycket kunskaper inspiration denna unga tjej har. Nu är hon dessutom med i tv-programmet Mästerkockarna, men det kan vi ju inte se eftersom vi ej har några tv-kanaler, så då passade vi på att se henne live istället.
Hon bjöd på hjortfilé med hollandaisesås kryddad med muskot samt friterad palsternacka (tror jag att det var).
GOTT var det i alla fall =)



Dessutom är Johnny Johansson som även var där förra året fantastiskt rolig att lyssna på.
Som när konfrencieren prompt skulle ha smaken på älgkött beskriven för sig.
Då kom följande harang;
- Jag har tillagat bisamråtta en gång och nån frågade hur det smakade, om du har ätit bäver, så smakar det ungefär likadant som bisamråtta.
Hur smakar bäver då?
Som en blandning mellan sjöfågel och tamfågel.
Och vad smakar sjöfågel?
- Fisk.
Sedan kom även slutklämmen, du ser ju att hålla på sådär blir ju bara löjligt, ha ha ha.

Förutom kockskolan strosade vi runt och smakade på allt möjligt. Mest ost och korv faktiskt.
Smakade även på Santa Marias fisktacos, men den fick åka i papperskorgen - inte gott alls!
Vi köpte med oss lite ostar, marmelader, två såser från nån spansk leverantör, lite korvar och påläggsskinka och ett paket glada ägg.
Är lite förundrad över hur vi lyckades åka därifrån utan en enda chokladbit??

Träffade även Marie från Blomstermakarna som hade en monter även i år och så Patriks mamma som hjälpte henne även detta året.
Efter två timmar på mässan var vi dock rätt näjda och stack vidare.
Men att komma dit redan strax efter öppning var ett smart drag, så det får bli repris på det till nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback