Korvstoppning i Skouneland

I lördags stod korvstoppning på schemat. Eller korvpregning som man tydligen säger i Skåne.
Så vi drog till Torna-Hällestad med en stor låda kött i bilen.
Sedan startade planeringen.
2 sorters Polski, 2 sorters grillskorv, salami och 4 sorters ölkorv skulle vi hinna med under dagen.
 
(null)
 
Köttet och späcket till första laddningen mals.
 
(null)
 
Tarmarna sköljs från sin saltlag.
 
(null)
 
Första korvarna på tork innan de skall in i röken.
 
(null)
 
Rätt skoj ändå att testa att göra korv från grunden för hand hela vägen.
Första gången för mig.
 
(null)
 
Sedan ut och mata alla djuren på gården innan det blev mörkt.
Fåren och getterna gillade tydligen mig.
 
(null)
 
Avelsgalten Elvis som hade smitit in till suggorna i hagen intill - lite planerade kultingar framåt senvintern.
 
(null)
 
Gammelbocken Kasper som var som en stor hund som kom och gned sig emot låren och ville ha klapp och kli.
 
(null)
 
Ännu mer korv.
 
(null)
 
När tvättorkstället var fullt fick vi improvisera.
 
(null)
 
All ölkorv i röken dagen efter, kallrökning i 10 h och sedan in i torkrummet ett par veckor.
 
Tack till David och Denice för en riktigt rolig dag <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback